2019 års verksamhetsberättelse för Bergsjö Hassela Alpina Klubb

Även denna säsong har Jonatan Skörelid deltagit i FIS-tävlingar runt om i landet. Han har haft en del fina framgångar under året. Bland annat en andra och sjätteplacering i Borlänge Alpine International Slalom i början av mars. Placering fem och sex i Lycksele AET FIS i slutet av februari samt en andra och tredje plats i Tärnaby FIS slalom i slutet av april. Där de två racen kördes samma dag.
För vår världscupåkare André Myhrer har det varit både mot- och medgångar. Han körde ur i schweiziska Adelboden men i Wengen blev det världscuppoäng i och med en trettonde plats. I slutet av januari visade André formbesked i Kitzbühel med en sjundeplats. Formen höll i sig och han gjorde ett starkt förstaåk i Schladming men tyvärr grenslade han i andra. I början av februari blev vår André uttagen till VM på hemmaplan men väl på plats i Åre slutade slalomtävlingen med en trettondeplats. Två dagar senare blev det en pallplats i Hammarbybackens parallellslalom. Där tog han hem silvret. André följde upp med en åttonde plats i slovenska Kranjska Gora och i säsongsavslutningen körde han tyvärr ur. I SM-tävlingen ledde André efter första åket men grenslade i början av andra. Fantastiskt roligt för klubben när André beslöt sig för att fortsätta sin satsning en säsong till och han började sin avskedstour i finska Levi med en fin femte plats endast +0,34 s från segern. Säsongens första pallplats kom i Val d´Isère där han slutade på en andra plats.
Detta år hölls även den första upplagan av Myhrer Ski Academy på Hassela Ski Resort, där ett antal ungdomar fick möjligheten att träna med och inspireras av vår egen André Myhrer. Från vår klubb deltog fyra åkare. Årets FIS-tävlingar lockade som vanligt många åkare från fyra olika nationer och klubbens medlemmar gjorde i vanlig ordning ett kanonjobb trots att vi hade vädergudarna emot oss med mängder av snö som skulle flyttas.
Under året har vi haft ca 35 aktiva åkare i klubben. Flera av dem har deltagit i regionens olika tävlingar. Regionsfinalen i Lilla Världscupen för U12 gick i Härnösand. Där deltog August, Hugo, Elsa och Helena. Ledare var Chris och Per. U14 var i Björnrike. Där deltog Moltas och Olle och Chris var ledare. USM i Funäsdalen hade fyra deltagare med från klubben, Johan, Julius, Vincent och Teddy. Där var ledarna Thommy och Peter.
Det viktiga klubbmästerskapet gick av stapeln den 4 april och var som vanligt en trevlig tillställning med mycket skratt och fika.
Säsongsavslutningen hölls den 17 maj på Bergsjöparken, med den för många efterlängtade kakbuffén. Pokal- och diplomutdelning till alla duktiga barn och ungdomar vi har i klubben och även en uppskattning till våra tränare.
Vi har även deltagit på en föreningsdag i Gnarp för att visa upp vår fina klubb.
Renovering av klubbstugan har skett under året. Bland annat har det satts in en dörr till förrådet och en mindre vattenskada har fixats. Bra jobbat alla!
Bergsjödagen genomfördes som vanligt i augusti med fika- och matförsäljning och Råsjöstafett. Bra jobb av planeringsgruppen gör att allt flyter på så bra.
Årets klubbläger förlades även detta år i Hamra, Tänndalen. Som vanligt ett lyckat läger med mycket skratt och glädje.
Klubbens stora ekonomiska vinningar har varit FIS-tävlingen, Bergsjödagen, hantverkslotteri, ett antal försäljningar, inventeringen på ICA BERGSJÖHALLEN, uppstädningen av ett virkesupplag i Svedja, Jokerlotteri och intäkterna från alla sponsorer.
STORT TACK TILL ALLA som på något sätt bidrar till att klubben kan fortsätta bedriva verksamhet för barn och ungdomar. Utan er skulle inte klubben finnas.

Bergsjö 2020-02-16 Birgitta Norin