2018 års verksamhetsberättelse för Bergsjö-Hassela Alpina Klubb

Under säsongen har både Jonatan Skörelid och Linnea Eriksson deltagit i FIS-tävlingar runt om i landet.

På ÄJSM i Fjätervålen, Dalarna så körde Jonathan hem bronspengen i SL och blev 22-a i GS. På damsidan representerade Linnéa klubben och körde in på en 21-a plats i SL och en 28-e plats i GS. Bra kört Jonathan och Linnéa!

André inledde 2018 med att vinna VC-parallellen i Oslo på Nyårsdagen. Extra kul att han någon dag innan var hemma i Hasselabacken och tränade både PSL och SL.

Säsongens stora mål var förstås OS i PyeongChang och VC-tävlingarna innan genomförde han med goda resultat, med bland annat en andra plats i City-eventet i Hammarbybacken och en tredjeplats i Wengens slalom. Under VC-avslutningen i Åre fanns han med i det vinnande laget på tävlingarnas Team Event.I slalomcupen 2017-18 slutade han på en tredjeplats.

Så var det då äntligen dags för de Olympiska Spelen. I GS slutade Andre på en 23-e plats. Sen kör vår fantastiske klubbkompis hem OS-GULDET i Slalom!!!! Det firades naturligtvis med stort Tårtkalas och jubel efter klubbens träning samma kväll.

På Svenska Mästerskapen i SL som arrangerades i Tärnaby så tog André sitt åttonde Guld och på Ski Funtastic i Lindvallen tog han hem titeln Mr Lindvallen, även den för åttonde gången.

I Slalompremiären i Finska Levi i December, knep André bronset.

Årets FIS-tävlingar i Januari lockade som vanligt många åkare och klubbens medlemmar gjorde i vanlig ordning ett kanonjobb.

Under året så har vi haft ca 40 aktiva åkare i klubben. Flera av dem har deltagit på Regionens olika tävlingar.

Regionsfinalen i Lilla Världscupen för U 12, gick av stapeln i Hamra, Tänndalen. Där deltog Emmy, Olle N, Moltas, Olle S och Hugo E-N. Ledare var Chris Camél och Per Johansson.

USM kördes i Kiruna och där deltog Tilde, Hanna ,Towe, Vincent, Julius, Johan och Teddy.. Ledare var Thommy och Peter.